ChauffeurXpert.nl

Is een chauffeur met rijbewijs D geschikt voor mijn vacture?

Zoekt u een chauffeur voor het busvervoer tijdens een schoolreisje? Wilt u zich geen zorgen maken over het transport van uw collega’s tijdens het teamuitje? Of wilt u met de hele familie in één auto naar uw dagje uit? Dan is een chauffeur rijbewijs D van ChauffeurXpert.nl iets voor u.

 

In onderstaande informatie leest u meer over een chauffeur met rijbewijs D. Controleer of chauffeur rijbewijs D bij uw wensen past of dat één van onze andere chauffeurs beter aansluit bij uw verwachtingen.

 

Een chauffeur met rijbewijs D mag voertuigen besturen die zijn ingericht op het vervoer van meer dan acht personen. De chauffeur wordt hierbij zelf niet meegerekend, dus het gaat om voertuigen met acht zitplaatsen opgeteld bij de zitplaats van de chauffeur. Sinds 2013 heeft nieuwe regelgeving van de overheid ervoor gezorgd dat er tussen chauffeurs met het rijbewijs D onderscheid bestaat. Er zijn twee categorieën chauffeurs binnen deze groep; de chauffeurs met het zogenaamde rijbewijs D en degene met het rijbewijs D1.

 

Een chauffeur rijbewijs D1 mag voertuigen met minimaal acht passagiers en maximaal zestien passagiers (naast hemzelf) vervoeren. Daarnaast mag de bus niet langer dan acht meter zijn. Een chauffeur rijbewijs D kent deze beperking niet. Dat betekent dat chauffeur rijbewijs D1 bijvoorbeeld ideaal is voor uw team- of familie-uitje terwijl chauffeur rijbewijs D geschikt is voor bijvoorbeeld uw schoolreisje. Beide chauffeurs mogen een voertuig met aanhanger van maximaal 750 kilogram rijden.

 

Wilt u graag een aanhanger met een gewicht van meer dan 750 kilogram laten vervoeren? Kijkt u dan eens bij chauffeur rijbewijs E. Zoekt u iemand die met vrachtwagens mag rijden? Lees dan de informatie bij chauffeur rijbewijs C. Wilt u geen grote groep vervoeren, maar reizen met een personenauto? Dan is chauffeur rijbewijs B wellicht wel geschikt.

Chauffeur rijbewijs D gezocht? Dan ben je bij ChauffeurXpert aan het juist adres

chauffeur bij achterklep bus

• 100% flexibel

 

• ervaren chauffeurs

 

• v.a. € 14,50 p.u.

Vraag een gratis bedrijfsaccount aan en zet direct onze gepensioneerde chauffeurs in 

Waarom kiezen voor ChauffeurXpert?

Locatie

Beschikbaar in heel Nederland

Groot netwerk

Op ieder gewenst moment

Kwaliteit

Onze chauffeur B: ervaren en servicegericht

Betaalgemak

Online reserveren & betalen

Blog over chauffeurswerk

Kennisartikelen, chauffeurs aan het woord, kortom alles over chauffeurswerk