ChauffeurXpert.nl

Wat is ChauffeurXpert.nl?

 

Online platform voor gepensioneerde chauffeurs en vacatures

Peter Orval
online platform

ChauffeurXpert is het online platform voor gepensioneerde chauffeurs en vacatures

 

Wij matchen gepensioneerde chauffeurs op bijbanen van opdrachtgevers. Met een groot netwerk, onze jarenlange kennis en ervaring verloopt deze match snel en makkelijk!

 

Elke gepensioneerden die op zoek is naar een leuke bijbaan als chauffeur, kan zich vrijblijvend en kosteloos inschrijven en reageren op vacatures.

 

Elke opdrachtgever die op zoek is naar een gepensioneerde chauffeur kan zich kosteloos aanmelden en direct een chauffeur naar keuze inzetten.

ChauffeurXpert is een onderdeel van Doorwerkgever

De specialist in doorwerken na pensioen

Wie is Doorwerkgever

Doorwerkgever is opgericht in 2008. Het bedrijf herkende in de markt een groeiende behoefte aan doorwerken na pensioen, zowel bij werknemers als werkgevers. Omdat er niets geregeld was voor werken na pensioen, introduceerde Doorwerkgever de zogenaamde doorwerkCAO. Het wetsvoorstel Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd volgt de lijn van deze doorwerkCAO. Hiermee is het doel van de doorwerkCAO bereikt. Doorwerken na pensioen bij de huidige werkgever is geregeld. Om de zaken ook goed te regelen voor de groeiende groep bijverdieners die flexibel aan het werk willen blijven na hun pensioen, introduceert Doorwerkgever de Doorwerkregeling. Gepensioneerden die ingezet worden werken door op basis van deze Doorwerkregeling.

 

De Doorwerkregeling houdt in dat Doorwerkgever met gepensioneerden ‘pseudo-werknemerschap’ heeft afgesproken. Zij zijn niet in loondienst bij Doorwerkgever, maar hebben Doorwerkgever vrijwillig verzocht de afdrachten loonbelasting en Zorgverzekeringswet te verzorgen.

In de huidige situatie wordt aan gepensioneerde werknemers geen wettelijke ontslagbescherming geboden. De Wet werk en zekerheid biedt geen ontslagroute naar het UWV en ook de transitievergoeding is in geval van ontslag niet van toepassing. Als de gepensioneerde werknemer arbeidsongeschikt raakt betaalt Doorwerkgever gedurende de eerste 6 weken van de arbeidsongeschiktheid.

 

Wie is Flexprovider

Doorwerkgever maakt onderdeel uit van Flexprovider. Flexprovider is een gespecialiseerde HR-dienstverlener in de marktsegmenten flexwerken, arbeidsmobiliteit en doorwerken met een moderne visie op de arbeidsmarkt. De visie van Flexprovider op werk is dat er met het oog op de deeleconomie wel veel werk is maar niet altijd banen zijn. Dit werk wordt inzichtelijk voor bedrijven en kandidaten op onze platforms. Door deze platforms met elkaar te verbinden wordt het in de toekomst steeds makkelijker om de oversteek van werk naar werk te maken.

Blog over chauffeurswerk

Kennisartikelen, chauffeurs aan het woord, kortom alles over chauffeurswerk