ChauffeurXpert.nl

Chauffeur met rijbewijs C, wat kunt u ermee?

Een chauffeur C mag vrachtauto’s besturen. Vindt u het heerlijk om op de weg te zitten en grote vrachten te vervoeren? Dan is dit beroep uitermate geschikt voor u! In principe kan iedereen vrachtwagenchauffeur worden, dus waarom niet proberen? Wanneer u een rijbewijs C heeft, kunt u in principe alle motorvoertuigen besturen. U heeft immers het zogenoemde groot rijbewijs op zak. Wij geven een paar voorbeelden over wat u allemaal kunt als chauffeur wanneer u het rijbewijs C heeft.

Chauffeur rijbewijs C: de mogelijkheden

Vrachtwagenchauffeur met rijbewijs C

Bekend is natuurlijk de vrachtwagenchauffeur die goederen van A naar B brengt. Als chauffeur rijdt u het hele land door en komt u op plaatsen waar u voorheen bijvoorbeeld nooit van heeft gehoord. Dit kunnen de mooiste gebieden zijn waar u als chauffeur doorheen rijdt. Denk eens aan ’s ochtends vroeg rijden wanneer de zon op komt en u door weilanden rijdt met een oranje, roze horizon. Bijna niemand op de weg en in alle stilte. U bent dan weliswaar aan het werk als chauffeur, maar dit is toch genieten? Wellicht maakt u dit als chauffeur wel elke dag mee, wanneer u bijvoorbeeld op vaste tijden rijdt. Want dat is ook mogelijk. Wanneer u aan de slag gaat als chauffeur met een rijbewijs C met regelmatige werktijden dan bent u ’s avonds gewoon weer voor het eten thuis.

 

Onderweg komt u uw beroepsgenoten tegen, die langs de weg even de benen aan het strekken zijn of een hapje aan het eten om daarna weer verder te rijden. Onderling heerst er een broedergevoel, omdat u allemaal hetzelfde beroep als chauffeur uitoefent. De mooiste verhalen over het vak als chauffeur met een rijbewijs C worden verteld. Op een of andere manier schept dit een band.

Food truck chauffeur met rijbewijs C

Een andere mogelijkheid om als chauffeur met een rijbewijs C aan het werk te gaan is bijvoorbeeld het vervoeren van een food truck, zoals een frietwagen, naar feesten en festivals. U komt op de leukste (food) festivals, waar tientallen verschillende food trucks hun plaatsje op het terrein zoeken en zich installeren. Naast het vervoeren van de wagens en het laden en lossen van goederen, proeft u ook de sfeer die deze festivals zo leuk maken.

Blog over chauffeurswerk

Kennisartikelen, chauffeurs aan het woord, kortom alles over chauffeurswerk