ChauffeurXpert.nl

Waarom doorwerken

 

Doorwerken geeft invulling en extra inkomsten

Steeds meer gepensioneerden besluiten na het pensioen te gaan doorwerken. Waar twintig jaar geleden ruim 50.000 gepensioneerden besloten te blijven werken, zijn dat er nu al ruim 200.000. De voornaamste reden? Plezier in het werk! Want waarom stoppen met werken als u het gewoon leuk vindt?

 

Anderzijds voelen veel gepensioneerden zich nog te vitaal om te stoppen met werken, missen het sociale contact en de waardering. Dit verklaart ook het percentage gemeten door het CBS dat 43% van de gepensioneerden vrijwilligerswerk doet.

Maar stel u kunt er ook nog geld mee verdienen? Voor sommigen is dit noodzakelijk, voor anderen iets extra’s. Velen zijn u voorgegaan en met trots kunnen wij zeggen dat er via ons zo’n 1.500 gepensioneerden doorwerken bij 200 verschillende organisaties.

kennis
help
ervaringsverhalen

Doorwerknemers zijn financieel aantrekkelijk

Het wekt soms de indruk dat gepensioneerde werknemers een oneerlijke concurrent op de arbeidsmarkt zijn

Dat er onder gepensioneerden een behoefte is om te blijven werken, is ook voor bedrijven interessant. Hoewel het beeld heerst dat alleen jonge werknemers goedkope arbeiders zijn, klopt dit niet. Ook gepensioneerden zijn een financieel aantrekkelijke doelgroep. Dit komt vooral omdat er voor gepensioneerden geen premie voor de werknemersverzekering meer betaald hoeft te worden; zowel door de werkgever als de werknemer. Omdat de werknemer nu een AOW-uitkering krijgt hoeft de werknemer dus ook geen AOW-premie meer te betalen en de werkgever geen WW-premie. Dit drukt de kosten om een gepensioneerde werknemer in dienst te nemen flink! Voor gepensioneerden zijn de werkzaamheden een extra inkomstenbron. De onderhandelingspositie maakt het daarom voor beide partijen interessant. In de praktijk is het dus zo dat gepensioneerde werknemers net zoals studenten goedkope werknemers zijn.

Het wekt soms de indruk dat gepensioneerde werknemers hierdoor een oneerlijke concurrent op de arbeidsmarkt zijn. Uit onderzoeken blijkt dit niet het geval! Gepensioneerden blijken ander werk te verrichten dan niet-gepensioneerden en hebben over het algemeen bijbanen. De toetrede op de arbeidsmarkt van gepensioneerden heeft dus geen negatieve invloed op de werkgelegenheid van jongeren, die op zoek zijn naar fulltime banen. En daarbij blijkt dat de vraag zich aanpast door de emancipatie van ouderen. De arbeidsmarkt zal een nieuw evenwicht vinden.

Blog over chauffeurswerk

Kennisartikelen, chauffeurs aan het woord, kortom alles over chauffeurswerk